Mantelzorg

Ondersteunende Mantelzorg

Veel ouderen blijven tot op hoge leeftijd zelfstandig wonen. Als de gezondheid het toelaat, is dat ook fijn! Een oud Nederlands spreekwoord zegt, de oude dag komt met gebreken. Een klant van ons zegt het mooi: “de oude dag is zeer beleefd, hij klopt vele malen!” Met andere woorden, als je ouder bent gaat alles net even iets lastiger dan wanneer je jonger bent. Het huishouden, de boodschappen, eten maken of ergens naar toe gaan.

Het is fijn als je dan mensen om je heen hebt die je kunnen helpen, bijvoorbeeld een familielid of buren: de mantelzorger.

Mantelzorg: er komt vaak een hoop bij kijken. Wie doet de boodschappen, de was, het huishouden, gaat mee naar bijvoorbeeld de huisarts of fysiotherapeut? Probleem is dat het voor de mantelzorger, naast werk, huishouden en/of gezin, ook zwaar kan zijn.  Helaas heeft ook niet iedereen een mantelzorger tot zijn/haar beschikking. Hulp Waar Nodig biedt dan uitkomst.

Ook met ondersteunende mantelzorg bieden wij hulp waar nodig! Praktische, flexibele en gezellige hulp. Bijvoorbeeld meegaan naar huisarts of ziekenhuis, boodschappen, eten maken, wandelen of gewoon gezellig een spelletje.

Hulp Waar Nodig denkt ook graag in oplossingen. We hebben  bijvoorbeeld klanten waarvan de kinderen niet in de buurt wonen. Hiervoor hebben we, uiteraard in overleg en indien gewenst, een (privé) WhatsApp-groep. Dat is een groep waarin praktische en leuke informatie uitgewisseld wordt en waar Hulp Waar Nodig, de hulp(en) en de kind(eren) of familie lid van zijn.

De hulpen van Hulp Waar Nodig hebben ervaring met mantelzorg of hebben er affiniteit mee. Vaak omdat zij zelf mantelzorger zijn of  zijn geweest. Ze weten wat nodig is. Ze zijn praktisch, persoonlijk en heel belangrijk, ze zorgen voor een gezellige en huiselijke sfeer!

Samen met u bespreken wij welke hulp u op welke momenten nodig heeft. En zoals alles bij Hulp Waar Nodig, is dit ook flexibel. Veranderen de wensen en behoeften? Dan passen we de hulp daarop aan!

Hulp Waar Nodig kan helpen bij:

- Huishoudelijk werk
- Boodschappen
- Maaltijden (voor)bereiden
- Meegaan naar bijvoorbeeld de huisarts of het ziekenhuis
- Gezelschap en wandelen
- Meegaan naar musea of theater
- Lichte administratieve werkzaamheden
- Allerlei andere praktische hulp die nodig is!

Hulp Waar Nodig

Hét adres voor
ondersteunende mantelzorg!