Stagiaire Malika

Hulp Waar Nodig is bezig met uitbreiden en daar hoort ook marketing bij.

Het leek ons leuk om voor de marketing een stagiaire er bij te betrekken. Na de vacature op internet geplaatst te hebben, kregen we al snel een aantal reacties. De sollicitatie van Malika sprong er tussen uit. Keurig en netjes, maar ook goed gemotiveerd. Bij Hulp Waar Nodig vinden we motivatie belangrijker dan opleiding. Malika voldeed echter aan beide!

Malika loopt inmiddels een maand stage bij ons, tijd om haar wat beter te leren kennen! Dat ga ik, Esther, doen middels een mini interview.

Vanwege de corona crisis gaat veel via videobellen. Zo ook dit mini interview.

Het eerste wat we van Malika willen weten, is natuurlijk wat voor opleiding ze doet en waarom ze juist voor deze opleiding heeft gekozen.

Malika: ik volg de opleiding internationaal Business, Marketing en Communicatie en ik zit in mijn tweede leerjaar. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik nog niet goed weet wat ik wil gaan doen. Wat ik wel weet is dat ik later een eigen bedrijf wil beginnen. Dat zit ook in de familie. Zo heb ik ooms en tantes in de Retail en horeca. Deze opleiding is breed en je kan er alle kanten mee op. Je kunt er bijvoorbeeld ook in het buitenland mee werken omdat je een internationale opleiding doet.

Een weloverwogen keuze dus! Dat brengt mij op mijn volgende vraag, die je al deels beantwoordt hebt, wat wil je later worden als je groot bent?

Malika: mijn droom is al van jongs af aan om een eigen hotel te beginnen. Maar dat is niet makkelijk. Wat mij ook heel leuk lijkt, is om een restaurant te beginnen. Ik heb familie met een restaurant en ik vind het heel leuk en mooi om te zien om hoe zij het bedrijf besturen. Mensen die daar werken worden niet gezien als werknemers maar als een soort van familie.

Dat is eigenlijk ook wat je in Hulp Waar Nodig terug ziet. Niet het zakelijke maar persoonlijk, vriendelijk. Hoe ben je bij Hulp Waar Nodig terecht gekomen?

Malika: ik wilde heel graag een ander soort stage. Mijn vorige stage was best wel saai. Je zat de hele dag op kantoor en de opdrachten waren niet echt een uitdaging. Daarom ben ik niet op de stagemarkt gaan zoeken, maar verder gaan kijken. Toen kwam ik de vacature van Hulp Waar Nodig tegen. Na dat gelezen te hebben dacht ik, dit is echt wat ik wil! Hulp Waar Nodig was nog geen erkend stagebedrijf. Het duurde wel even voordat Hulp Waar Nodig een erkend stagebedrijf werd, maar ik wist dat ik dit heel graag wilde. Dus ik was bereid om te wachten. Wat mij heel erg motiveerde, is dat jullie ook bereid waren er moeite voor te doen om een erkend stagebedrijf te worden. Daar ben ik ook heel dankbaar voor.

Je bent zelf nog jong,  de klanten van Hulp Waar Nodig zijn voornamelijk senioren. Daar doe je de marketing voor. Kun je je een beetje inleven in de doelgroep van Hulp Waar Nodig?

Malika: het is niet makkelijk, maar wel een leuke uitdaging. Heel wat anders dan jongeren. Ik vind het leuk om me hierin te verdiepen en uit te zoeken hoe ik deze doelgroep kan bereiken. Ik hou van een uitdaging!

Wat vind je leuk aan Hulp Waar Nodig?

Malika: Hulp Waar Nodig is niet echt een groot en zakelijk bedrijf waar je bijvoorbeeld de eigenaren nooit spreekt en alles via via loopt. Het is een bedrijf waar je je echt betrokken bij voelt. Het persoonlijke zie je echt terug in het bedrijf. Dat vind ik heel leuk om te zien en dat is ook wat mij motiveert. Wat ook heel fijn is, is de vrijheid. Er zijn geen 1000 regeltjes waar je je aan moet houden. Vanuit je eigen creativiteit kun je van alles doen.

Wij proberen inderdaad te werken met zo min mogelijk regeltjes. Wat wil je bereiken tijdens je stage bij Hulp Waar Nodig?

Malika: ik wil zo veel mogelijk leren! Kijken wat ik kan, wat ik leuk vind. Ik ben nieuwsgierig en ontdek graag nieuwe dingen.

We zitten nu al zowat anderhalf jaar in de corona crisis. Je stage verloopt via Zoom. Wat vind je daarvan?

Malika: soms is de verbinding erg slecht, dat kan me weleens irriteren. Maar aan de andere kant is het ook weer fijn. Ik ben niet iemand die van 9 tot 5 op een kantoor kan zitten. Dat brengt niet het beste in mij naar boven. Hier ben ik gemotiveerder.

Corona doet veel met iedereen, je hoort ook dat veel jongeren er last van hebben. Hoe heb jij deze periode beleeft?

Malika: in het begin nam ik het niet echt serieus. Maar mijn moeder ging zich er in verdiepen en corona bleek toch echt wel serieus te zijn. Ze was er echt bang voor. Mijn moeder was dan ook streng naar ons toe om de corona regels te volgen. Vaak en goed de handen wassen, niet zomaar naar buiten als je er niets te zoeken hebt, afstand houden, mondkapje op. Nu ben ik ook niet iemand die naar buiten gaat voor niks. Ik blijf gewoon zoveel mogelijk binnen en doe hier alles. Voor ouderen, en vooral als de gezondheid niet zo goed is, kan het heel snel fout gaan. Ik zou het heel erg vinden als ik corona zou hebben en ik er oudere mensen mee zou besmetten. Dus ik let er wel heel goed op.

Goed van jou en goed van je moeder! Heb je zelf of in je omgeving corona besmettingen meegemaakt?

Nee, gelukkig hebben wij het niet gehad. Wel heeft een vriendin van mij corona gehad. Ze kreeg een melding dat ze bij een besmet persoon in de buurt was geweest. Na testen bleek ze het zelf ook te hebben. Ze is er gelukkig niet erg ziek van geworden, heeft het niets eens gevoeld. Ze had wel hoofdpijn.

Ondertussen komt Karin binnen, het is theetijd! En tijd om het interview af te ronden. Ik bedank Malika voor het gezellige gesprek en wens haar heel veel succes en plezier tijdens de rest van haar stage.

Wat ik vind van Malika? Malika is slim en leergierig, prettig in de omgang en zeer gemotiveerd. Die gaat echt wel een mooie toekomst tegemoet! Wie weet, dat hotel! We blijven haar in ieder geval volgen!

En dan dwalen mijn gedachten af naar haar grote droom om een hotel te runnen. Lijkt me ook heerlijk! Ergens aan het strand, waar het zonnetje schijnt ….  Malika, als je droom ooit uitkomt, dan ben ik je eerste klant! Datzelfde geldt trouwens ook als het een restaurant wordt!

We hebben u hiernaast kennis laten maken met onze stagiaire Malika. Onderstaand een van haar eerste stageopdrachten, een blog over het vijfjarige bestaan van Hulp Waar Nodig

Het is feest! Hulp Waar Nodig bestaat 5 jaar!

Alweer 5 jaar staat Hulp Waar Nodig voor u klaar. 
Alweer  5 jaar zijn we er voor u geweest en dat zullen we blijven doen. Op ons kunt u rekenen! Dat hebben we de afgelopen 5 jaar bewezen en dat zullen we ook blijven bewijzen! Uw rust is onze zorg. Door corona konden we het niet samen vieren. Daarom hebben we onze klanten zonnebloemzaadjes gestuurd. Om samen een bloeiende toekomst tegemoet te gaan!

Na 5 jaar tijd om uit te breiden.
We willen groot worden door klein te blijven. Op deze manier kunnen we dezelfde persoonlijke aandacht blijven geven. Inmiddels is de vestiging Arnhem gestart - Gemeentes Arnhem, Rheden en Rozendaal - met Sanne als vestigingsmanager. En meer vestigingen volgen.

Ons doel was om een persoonlijk en betrouwbaar bedrijf te zijn en met trots kunnen we zeggen dat dat gelukt is. Dat hebben we met plezier voor u gedaan en dat zullen we ook met liefde voor u blijven doen. We hebben enorm veel reacties ontvangen, lieve telefoontjes en leuke kaartjes. We willen iedereen daar hartelijk voor bedanken. We willen ook iedereen bedanken voor het vertrouwen in ons

5 jaar lang was uw glimlach ons doel en dat blijft ons doel voor de komende jaren! Want daar doen wij het voor!