Wie Zijn Wij

Wie zijn wij?

Hulp Waar Nodig is een klein, lokaal familie bedrijf.

De insteek van Hulp Waar Nodig is jongeren samen brengen met mensen die een helpende hand nodig hebben, van iedere leeftijd!

We zijn op 1 april 2016 begonnen met Hulp Waar Nodig. Het idee ontstond nadat we jarenlang mantelzorger zijn geweest. Het is heel dankbaar en fijn om mantelzorger te zijn, maar je dagen zijn behoorlijk gevuld! Dan is het wel zo prettig als er iemand is die de nodige klusjes voor je kan doen. Je wil het niet altijd aan buren, familie of vrienden vragen.

Maar waar haal je dan de hulp vandaan?

En dit geldt natuurlijk niet alleen voor mantelzorgers, maar ook als je een drukke baan hebt, of een dagje ouder wordt en de klusjes in en om het huis niet zo makkelijk meer gaan. Veel voorkomende en aangeboden hulp is natuurlijk hulp in de huishouding en tuinhulp. Maar er zijn zoveel meer klusjes die gedaan moeten worden. De garage moet nodig eens een keer opgeruimd worden, of er moet een kamer opnieuw gewit worden. Allemaal klussen waar je behoorlijk tegen op kunt zien als je geen tijd hebt of het zelf niet meer kan!

Niet alleen meer studenten werken bij Hulp Waar Nodig

We zijn begonnen met voornamelijk studenten die de klusjes uitvoeren. De vraag werd echter zo groot, dat we het met alleen studenten niet meer redden. Ook werd de vraag steeds groter voor mensen met een Persoonsgebonden Budget (PGB). Naast hulp in de huishouding via het PGB is ook de vraag naar begeleiding erg groot geworden. Bijvoorbeeld uitstapjes begeleiden en gezelschap.

Bij Hulp Waar Nodig werkt inmiddels een team van gemotiveerde mensen. Ook werken er nog steeds een aantal studenten bij Hulp Waar Nodig. Een ding hebben ze allemaal gemeen:
ze helpen allemaal anderen met plezier en enthousiasme!

De vereisten om bij Hulp Waar Nodig te werken zijn: enthousiasme, vriendelijkheid, hulpvaardig zijn, positieve instelling hebben, van aanpakken weten en een luisterend oor kunnen bieden indien nodig! En gelukkig zijn er heel veel mensen die aan deze vereisten voldoen en graag voor Hulp Waar Nodig willen werken!

En wij zoeken dan uiteraard de juiste match tussen werknemer en klant!

Gezelschap

Naast de “klusjes” bleek er ook vaak behoefte te zijn aan gezelschap bij vooral oudere mensen. Samen wandelen, boodschappen doen, winkelen of gewoon gezellig een kopje thee drinken. En bijvoorbeeld ook gehandicapten die een maatje kunnen gebruiken om samen te sporten of leuke dingen doen.

We houden het simpel!

Het concept hadden we dus, klusjes uitvoeren! En we wilden het wel voor iedereen simpel houden. Geen abonnement, geen contract waar je aan vast zit. Dus hebben we gekozen voor gewoon een uurtarief met achteraf de factuur. Op deze manier kan de klant hulp vragen bij een klusje wanneer het de klant uitkomt.